10 jarig jubileum Pake en Beppe-project

Maandag 21 februari was de officiele opening van het 'help pake en beppe de vakantie door'-project in het Frysk Lânboumuseum te Earnewâld. Dit jaar was dit een feestelijk gebeuren omdat het project haar 10-jarig jubileum viert. Het succevolle project van de Museum Federatie Fryslan is in het leven geroepen om pakes en beppes die in de voorjaarsvakantie op hun kleinkinderen passen een leuke activiteit te bieden.

Speciaal voor het jubileum waren de dames Plien en Fien en de nieuwe burgemeester van Tytsjerksteradiel, dhr Eric ter Keurs uitgenodigd om samen met een groep kinderen een speciaal pake en beppe-schilderij te onthullen en een dans op te voeren onder leiding van Plien en Fien. Daarna was er taart en konden de kinderen een schilderij maken van hun pake en beppe om die vervolgens in de officiele gallerie van het museum te exposeren.