Nieuws 2012

PERSBERICHT.
 ‘’STOERE-BOEREN-PARKOERS’’
Stoere spelletjes en theater in Fries Landbouwmuseum tijdens voorjaarsvakantie

EARNEWALD –‘Een stoere theatervoorstelling , een echte (Friese) rodeostier, en durf je het griezelhok in? Dat zijn nog maar drie van de stoere ingrediënten van de ‘’HELP PAKE EN BEPPE DE VAKANTIE DOOR’’ actie van het  Landbouwmuseum in Earnewâld.
Net als veel musea in Friesland doet ook het Landbouwmuseum mee aan de actie in de voorjaarsvakantie van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 2 maart
In het museum is de binnenplaats ingericht met allerlei stoere spellen en activiteiten voor de kids. Het is open van 11:00 – 16:30 uur. Op dinsdag 28 febr., woensdag 29 febr. en donderdag  1 maart  is er bovendien kindertheater met een speciaal voor deze week gemaakte voorstelling ‘VAN DE WITTE VEENVROUW EN DE STOERE BOER’ voor kinderen in de basisschool leeftijd . Aanvang 14:30 uur.

De binnenplaats van het museum is ingericht met stoere zaken. Omdat het museum onlangs een grote stierenkop gekregen heeft – die is te bezichtigen (!) – is er een echte rodeostier opgesteld waarop de kinderen een ritje kunnen maken. ‘’Wie blijft het langst op Adema’s  Athleet zitten’’?  Ook is er een donker hok met griezelige zaken: wie durft er in? Verder  kunnen kinderen hun krachten testen, zijn ze sterker dan hun pake?  Maar de organisatie heeft ook gedacht aan stoere- en minder stoere meiden, dus die kunnen hun lol ook op! Heb je wel eens ‘ín’ een koe gevoeld? En wat te denken van onze veearts die je filmpjes laat zien hoe een kalfje geboren wordt en hoe een kalfje met een keizersnee ter wereld komt .

Theater
Verteltheater  Ithaka komt naar het Landbouwmuseum met de familievoorstelling ‘VAN DE WITTE VEENVROUW EN DE STOERE BOER’. Een voorstelling  over de reis van een stoere boer, die op zijn weg naar zijn bestemming geholpen wordt door de mysterieuze witte veenvrouw! Het wordt een voorstelling met spanning, humor en ontroering……Tijdens de vertelling kunnen basisschoolkinderen, en wie weet ook een pake en een beppe, in het verhaal meespelen!  Aanvang 14:30 uur

Entree
Er geldt een entree van € 3,- voor pakes en beppes, heiten en memmen (50% korting!). Voor kinderen geldt een bijdragen van € 3,- voor deelname aan de activiteiten. Voor dit bedrag kun je aan alle activiteiten deelnemen, het museum en bezoekerscentrum ‘De Alde Feanen’ bezoeken en de theatervoorstelling bezoeken. (reserveren voor de theatervoorstelling aanbevolen want vol=vol)
einde persbericht
meer info Henk Dijkstra / Fonger De Vlas 0511-539420

HELP PAKE EN BEPPE DE VAKANTIE DOOR

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders. Voor de pakes en beppes (opa's en oma's) kan het soms moeilijk zijn iets te bedenken, dat leuk is om samen met de kleinkinderen te doen. De musea en archieven in Friesland spelen hier elke voorjaarsvakantie op in met Help pake en beppe de vakantie door. Van dinsdag t/m vrijdag bieden ruim 30 culturele instellingen een programma aan voor jong en oud. Kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben gratis entree, op vertoon van een pake of beppe (of papa, mama, oom, buurvrouw, etc). Volwassenen betalen entree. de activiteiten kosten € 3,00 pp.