Nieuws 2012

Topdrukte tijdens het museumweekend

Het was gezellig druk afgelopen weekend in het Fries Landbouwmuseum. Meer dan 1500 bezoekers wisten de Wiidpleats te vinden. Niet alleen het Fries Landbouwmuseum had haar deuren geopend ook de Buitenplaats en het bezoekerscentrum De Alde Feanen hielden open weekend.

Naast het bezichtigen van het Fries Landbouwmuseum en het Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen stond er voor de bezoekers van alles op het programma. Zo had de Buitenplaats een culinaire markt georganiseerd met biologische, fair-trade en streekprodukten. In het bezoekerscentrum NP De Alde Feanen konden bezoekers deelnemen aan verschillende (vaar)excursies.

In het Fries Landbouwmuseum konden de jonge bezoekers deelnemen aan de 'time-skaters'speurtocht en kon er op het buitenterrein een trekkerrijbewijs gehaald worden. Daarnaast waren er allerlei knutsel en doe-activiteiten, een springkussen en konden bezoekers de nieuwe doe- en beleeftuin ontdekken.
Voor de kinderen was er ook nog een leuke kindervoorstelling. Al met al een weekend boordevol activiteiten met maar liefst meer dan 1500 bezoekers!