De Wiidpleats

De Wiidpleats is de naam van het gebouw waarin het Fries Landbouwmuseum is gevestigd, ze deelt haar dak met het restuarant en het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen.

_MG_0200.jpgHet restaurant is fraai gelegen aan het Earnewâlster Wiid met uitzicht op het pittoreske dorpje Earnewâld, ligt in hart van Friesland te midden van Nationaal Park De Alde Feanen.

Het is niet alleen een uitstekende locatie voor een lunch of diner, maar ook zeer geschikt voor het houden van feesten, recepties en vergaderingen. De diverse zalen bieden ruimte voor elke gelegenheid. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de omgeving. De mogelijkheden voor arrangementen en activiteiten waarbij (water) sport gecombineerd kan worden met dineren, vergaderen of feesten zijn talloos... Daarnaast beschikt men over een ruim terras aan het water waar u tot 's avonds laat kunt genieten van een heerlijk diner of een goed gevuld glas.

Voor meer informatie klik hier: Restaurant

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Heerenveen, Drachten en Leeuwarden, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Het is een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, veenplassen, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Ook zijn er trilvenen, veenmosrietlanden, blauwgraslanden en in het voorjaar geel gekleurde dotterbloemhooilanden. Met name laatstgenoemde landschapstypen zijn landelijk gezien zeldzaam en worden in hun voortbestaan bedreigd.
De enorme landschappelijke variatie zorgt ook voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in De Alde Feanen meer dan 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels.

Het uitgestrekte watergebied valt het beste varend te verkennen. Maar ook voor de wandelaar en fietser valt er heel wat te beleven. En ... u bent natuurlijk altijd van harte welkom!

Voor alle informatie over het nationaal park de Alde feanen en het Bezoekerscentrum klik hier: De Alde Feanen

makkeynfryslan

Timeskaters 

Frysk Lânbou Museum
Koaidyk 8b
9264 TP  Earnewâld

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Telefoon 0511-539420   geregistreerd-museum
  Fax 0511-539697